Rólunk

Hét éve amikor először Tállyára érkeztem nem tudtam még semmi biztosat, csak azt, hogy itt nekem dolgom van! És úgy is lett. Észrevettem a térség értékeit és elhatároztam, hogy ezt nem hagyom annyiban. Nem gondoltam, hogy létezik szerelem első látásra, de Tállya felülírta mindenféle korábbi hiedelmemet. Ez volt az alapja minden következő lépésemnek. Először az Oroszlános Borhotelt és Éttermet vettem szárnyaim alá. Párhuzamosan 4 további tállyai borásszal fogtam össze és alkottam meg Tállya település borát, a Tállya furmintot. Ekkor találkoztam először a tokaji furmint grandiózumával, eleganciája pedig egyenesen levett a lábamról. Ez adott lendületet ahhoz, hogy én is büszke tállyai dűlő tulajdonos legyek: első területem a Bártfai dűlőből való, onnan pedig az első Márton bor, a Rigófütty. Illatában ezer gyümölcs és fűszer, az én büszkeségem pedig évjáratról évjáratra növekszik. Eszmei értéke pedig felbecsülhetetlen számomra! Egy átmulatott éjszaka után a már-már szállóigévé vált a „Csak Tállya” jelmondat a birtok egyik furmintjának lett neve.

Küldetésem, hogy minden egyes cselekedetemmel nem csak Tállya, hanem a tokaj-hegyaljai borvidék értékeit és kincseit tartsam fenn és adjam át. A Márton birtok egy csapattal dolgozik napról napra azon, hogy a tokaj-hegyaljai borkultúrának összes pillérét megtartsa, ezeket pedig korszerű csavarokkal ötvözze.
A Márton Birtok ma már közel 30 hektáron gazdálkodik Tállyán, Tokaj-Hegyalja első osztályú dűlőiben, a Hasznos, Vár, Pipiske, Palánta, Vár, Sípos dűlőkben.
Fő fajtáink:
Furmint
Sárgamuskotály
Hárslevelű

Márton Péter

testimonials
team

People in team

Receive invitations, updates and bonuses for purchasing